Ingrediënten: (4 personen)
Kip marinade:
250 gr. rijst
300 gr. kipfilet, in blokjes
1 tl. knoflookpoeder
1 tl. kip kruiden
1/2 tl. gemberpoeder
1/2 cayennepeper
1/2 tl. kurkuma
1 etl. zonnebloemolie
Groenten & kerriesaus:
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
2 tl. kerriepoeder
1 tl. bloem
250 ml kippenbouillon
200 gr. creme fraiche
1/2 krop broccoli, in roosjes
Bereiding:
Stap 1.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kruid de kip met de knoflook, kip kruiden, gemberpoeder, cayennepeper, kurkuma en giet de zonnebloemolie erbij. Roer het goed door en bak de kip in de hapjespan aan op middelhoog vuur voor ongeveer 2 minuten. Voeg de ui, paprikastukjes, kerriepoeder en de bloem erbij en bak het aan tot de groenten iets zachter zijn.
Stap 2.
Voeg de kippenbouillon en de broccoli toe en laat het geheel zonder deksel voor ongeveer 8-10 op middelhoog vuur sudderen. Roer de crème fraiche erdoor en laat de saus voor 3-5 minuten pruttelen tot er een lekker romige saus ontstaat. Breng de saus extra op smaak met zout en zwarte peper en roer het door. Verdeel de rijst over de borden en schep bovenop de kip kerriesaus, eet smakelijk!